
چگونه خانه خود را قیمت گذاری کنیم؟
نحوه قیمت گذاری خانه برای فروش و تصمیم گیری برای فروش خانه یک معامله بزرگ است و توافق بر سر قیمت امر مهمی است. شما میتوانید قیمت گذاری خانه خود را بر اساس فاکتورهای مختلفی که در دسترس دارید انجام دهید یا این کار را با یک نماینده قانونی (وکیل) دنبال کنید. نحوه قیمت گذاری یک خانه شاید چالش برانگیز به نظر برسد ولی باید بدانید که اصولی در این رابطه وجود دارد که به شما کمک میکند. پس اگر از خودتان میپرسید که «خانهام را چقدر باید بفروشم؟»، این مقاله میتواند راهنمای خوبی برای کمک به شما در این روند باشد.
1. از مشاورین املاک منطقه سؤال کنید
مطمئناً مشاورین املاک میتوانند به خوبی با توجه به منطقه، برآورد قیمت خوبی را برای خانه شما انجام دهند. روزانه چندین مورد معامله و خرید و فروش خانه در بنگاههای معاملات ملکی توسط کاربران صورت میگیرد که همین امر باعث تجربه مشاورین املاک میشود. پس میتوان گفت که نقطه شروع عالی برای تحقیقات قیمت گذاری شما پرس و جو از بنگاههای املاک است. شما میتوانید شرایط خانه خود از جمله متراژ، سال ساخت، متریال بکار رفته، بازسازی و نوسازی و … را به اطلاع مشاور املاک برسانید و او نیز با توجه به صحبتهای شما یک کارشناس را برای تعیین قیمت میفرستد و قیمت نهایی خانه مشخص میشود.
2. قیمت خانه خود را با خانههایی که اخیراً فروخته شدهاند مقایسه کنید
تحلیل مقایسهای قیمت نیز میتواند راه حل خوبی باشد. اگر با یک کارشناس املاک و مستغلات مشورت کنید و نرخ خانههایی که اخیراً فروخته شده را بررسی نمایید، میتوانید متوجه قیمت مجموعهای از خانههای فروخته شده اخیر در منطقه شوید. البته جزئیات خانهها و شرایط آنها را با توجه به، روزهای موجود در بازار و قیمت نهایی فروش را در نظر میگیرد. اگر خانه خود را به تنهایی میفروشید، میتوانید از تحقیقات آنلاین برای ارزش گذاری خانه خود استفاده کنید. اطلاعات خوبی در اینترنت وجود دارد که میتوانید با مطالعه آنها به صورت هوشمندانهای قیمت گذاری خانه خود را انجام دهید.
3. از اشتباهات فروشندگان دیگر درس بگیرید
فهرستی از ویژگیهای تأثیر گذار بر قیمت تهیه کنید و آن را برای قیمت گذاری خانه خود مرور کنید. به این ترتیب میتوانید برای فروش اطلاعات جامعی داشته باشید. میتوانید از همسایههایی که اقدام به فروش خانههایشان کردهاند پرس و جو کنید و از اشتباهات آنها در قیمت گذاری خانههایشان درس بگیرید و از تجربیاتشان استفاده کنید.

4. محدوده قیمت خانه خود را پیدا کنید
محدوده قیمتی را در نظر بگیرید که خانه شما را برای فروش در املاک و مستغلات قرار میدهند. اکثر خریداران محدوده قیمتی را در نظر دارند که آن را بر اساس تحقیقاتی که انجام میدهند بدست میآورند. بنابراین باید قیمت گذاری شما نیز بر همین اساس باشد و رقم غیر منطقی بیش از حد بالا یا بیش از حد پایینی نباشد. خریداری که خانههایی در محدوده 2 میلیارد تا 3 میلیارد را بررسی میکند در همین حد نیز توان خرید دارد. احتمالاً اگر خانه شما در این رنج قیمتی باشد، خریدار مذکور به سراغتان میآید. اما اگر خریدار به شما مراجعه کند و شما خواهان فروش خانهتان به مبلغ 4 میلیارد باشید، او بر اساس تحقیقات خود و بودجهای که دارد، از خرید منصرف میشود.
5. خود را به جای خریدار بگذارید
وابستگیها و خاطرات خود را نسبت به خانهتان کنار بگذارید و در زمینه قیمت گذاری آن، منطقی فکر کنید. خودتان را به جای خریدار بگذارید و ببینید اگر کسی به شما چنین پیشنهاد قیمت را برای خرید خانهاش بدهد، قبول میکنید یا خیر. به طور کلی برای تعیین قیمت خانه خود باید بر اساس معیارهای موجود و عرف بازار و قیمت منطقی مسکن در کشور پیروی کنید.
6. نظر یک متخصص مسکن را جویا شوید
در مورد قیمت گذاری خانه، از نمایندگان حرفهای و اشخاص متخصص که نبض بازار محلی شما را میدانند استفاده کنید. آنها روندهای فعلی خرید را درک میکنند و میتوانند بینشی را در مورد مقایسه خانه شما با دیگران برای فروش در این نزدیکی ارائه دهند. اگر در یافتن قیمت مناسب مشکل دارید، میتوانید از دانش فرد متخصصی در زمینه مسکن کمک بگیرید. بسیاری از افراد هستند که تخصص کافی دارند و با تحلیل کلی شرایط قیمت نهایی را تعیین میکنند که به این قیمت، قیمت کارشناسی می گویند.
7. نحوه قیمت گذاری خانه بر اساس عوامل محیطی
برخی عوامل را میتوان عوامل محیطی تأثیر گذار بر قیمت خانه دانست. مثلاً خرید و فروش خانه عمدتاً فصلی است. بیشتر خریداران در فصلهای بهار و تابستان اقدام به خرید میکنند و اگر خانهای در فصول زمستان یا در شرایط خاص مثلاً بعد از زلزله، سیل یا … معامله شود، مسلماً قیمت آن تغییر خواهد کرد.
گاهی نیز موجودی خانه در یک منطقه پرطرفدار کم است. همین دلیل میتواند قیمت خانههای آن منطقه را بالا ببرد. از طرفی تعیین قیمت خانه به پویا بودن و راکد بودن بازار نیز بستگی دارد. اگر خرید و فروش ملک رونق داشته باشد، میتوانید موارد بهتر و خوش قیمتتری را بدست بیاورید. اما در شرایطی که بازار مسکن راکد است، قیمتها یا ثابت میمانند و یا دچار افت میشوند. بنابراین باید حتماً در زمانی اقدام به فروش خانه خود کنید که خریداران ملک زیاد باشند و رقابت بر سر خرید رشد داشته باشد.